Hardlopen

 

 

 

 

Update: 24-9-2012

update: 25 maart 2012:

Update: 29 februari 2012:

Vandaag mijn startnummer ontvangen voor de halve Marathon die ik 11 maart ga lopen. Ik ben zo waanzinnig hyper. Ik heb hier heel hard voor gewerkt. Misschien mentaal nog wel het meeste. Dom rennen dat kan ik wel, dat heb ik allang bewezen.  En toen kreeg ik die blessure erbij. Meteen gaan die radars weer malen. Wat is verstandig, wat is niet verstandig? Ja maar als ik dít doe, is dat dan goed, of kan ik beter dat andere doen? Wel, lopen, niet lopen. Rusten of juist niet. Maar ik wil rennen! Met veel pijn en moeite toch 2 weken rust gehouden. Daarna toch maar rustig begonnen. Mijn scheenbeen blijft een teer punt. Ik heb nog op de massagetafel gelegen, vriendelijke sportmasseuse heeft mijn spiertjes lekker losgemaakt. Dat is fijn! Ik ben nu begonnen met trainen bij de atletiekvereniging. Voor meer tips qua opbouw en cooling down enz. Verstandiger omgaan met mijn lichaam. Ik heb ook nog compressiekousen gehaald en die bieden wel lekker wat stevigheid voor mijn scheenbeen. En toch, mijn scheenbeen blijft een zwak punt.  Ik denk toch dat ik het moet over laten gaan door te rusten. Maar tuurlijk wil ik die halve marathon lopen dus ga ik die ook lopen. Met behulp van die kousen. Ik wil dit, dus gebeurt het ook, en ik kan het! Daarna gaan we weer rustig proberen die blessure eruit te krijgen. Hoop ik.

———————————————————————————————————————————————————————-

Update: 19 juni 2011 heb ik de Acht volbracht! In de harde wind en de stromende regen heb ik 8 km van Beetsterzwaag naar Drachten gelopen in 43minuten en 33 seconden. Met een gemiddelde snelheid van 11km per uur! Ik was kapot toen ik klaar was, maar zo voldaan!! Op naar de volgende uitdaging!!

Deze foto stond in de Leeuwarder Courant:

———————————————————————————————————————————————————

Nou nog een maandje voor de 8 van Drachten.  19 Juni is de dag dat ik van Beetsterzwaag naar Drachten wil gaan lopen. Van de doktoren mocht ik weer beginnen met sporten, zolang ik maar geen persbewegingen maak en dat is bij hardlopen niet het geval. Ik had na mijn infarct het lopen alweer voorzichtig opgepakt, eerst 5 km, daarna iets meer dan 7. En toen gebeurde er iets heel stoms, op tweede paasdag ging ik door mijn stunteligheid, midden in een legoblokje staan. Wat resulteerde tot een wond die ging ontsteken en niet meer dicht ging. Toen het na 2 weken nog niet mooi dicht ging toch de dokter maar even geraadpleegd. Wat bleek nou, ik moest ophouden met mijn sodabadjes, dat stond namelijk mijn genezing in de weg. Ik doodde namelijk niet alleen de bacteriën maar ook de goeie cellen die moesten zorgen voor een goede genezing. Fail dus. Maargoed, een zalfje meegekregen en stoppen met sodabadjes. Gelukkig zie ik steeds meer verbetering in mijn voet en ik verwacht het weekend weer langzaam te kunnen beginnen. Het maakt me niet uit of ik een goeie tijd neerzet, als ik hem maar mag en kan lopen!! Duim met me mee!!

Advertentie

5 reacties op ‘Hardlopen

 1. Hoi Tamara, naar aanleiding van je verhaal van heden, adviseer ik je te rade te gaan bij een sportfysiotherapeut. Afgaande op je eigen woorden, moet ik je echt waarschuwen: direct gas terugnemen en….er komen meer lopen!@ Wellicht een hele teleurstelling, maar: echt even laten checken en daarna beslissing nemen.
  Bij shin splints moet je rust inbouwen en heel gedoseerd weer opbouwen.
  Succes!

  groeten,

  Pieyt

 2. Hi Tamara, knáp dat je die marathon tóch gelopen hebt, hoe ging het? Wat die video betreft: jij komt, tegen het einde van die clip, over de streep he? Of heb ik nou naar de verkeerde persoon zitten staren, LOL.
  Aangaande die blessure: ik vrees dat ik het met de reactie van Piet (zie hierboven) eens moet zijn. Heb je al ooit foto’s van dat scheenbeen laten maken, of ben je al naar een sport-fysiotherapeut geweest? Hoe gaat het met je scheenbeen nú?
  Groetjes,
  Jos.

 3. Beste Tamara,

  Ik heb je, samen met Rinus zien (en horen) lopen, afgelopen zondag. Ik kan (nu) maar 1 woord bedenken voor de prestatie die je/jullie daar hebben neergezet: RESPECT! Ik liep, samen met mijn zus soms voor, soms achter jullie en zag Rinus zijn ‘haaswerk’ verrichten en (vooral) honderduit praten over van alles en nog wat ( o.a. bier, waar ik toen spontaan trek in kreeg). Ik had zijn naam al eens eerder opgepikt op internet en zag de aantekening op zijn rugnummer.

  Thuis (gisteren) weer even zijn website opgezocht en las zijn verhaal over zijn vrouw … Vandaag even via Google gezocht naar wat meer foto’s van de ‘halve van Egmond’ en stuit ineens op jouw link en website. Tot mijn verbazing wordt daarin Running Rinus genoemd en vallen de twee verhalen inelkaar, wonderlijk! Kan geen toeval zijn, dus vandaar even deze reactie van mij. Heel veel sterkte met alles en hopelijk veel plezier bij/met het hardlopen!

  Gr. Paul Bergman
  Hoofddorp
  (startnummer 12879)

  PS: wij liepen ‘m uiteindelijk uit in 2u00min39sec . . .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s